ГДЗ Зарубіжна література 7 клас Н.Р. Міляновська, Е.С. Міляновський (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Сторінка 32 (8 - 10)

Узагальнюємо і підсумовуємо

8. Схарактеризуйте образ Гая Гізборна.

Гай Гізборн - підступний і продажний найманець, який за гроші готовий на все. Він хитрістю намагався заманити Робіна Гуда в пастку, щоб отримати винагороду за його голову. Гай Гізборн не гребує обманом і віроломним нападом на супротивника. Водночас він вправний воїн і один з кращих лучників королівської армії.

9. Порівняйте образи Гая Гізборна і Робіна Гуда. Підкріпіть відповідь цитатами.

На відміну від Гая Гізборна, Робін Гуд благородний, чесний і справедливий. Він захищає бідних і знедолених, тоді як Гай Гізборн служить багатіям і владі. Робін перемагає Гая не лише завдяки вправності, а й моральній перевазі. Ось як у тексті описано їхній поєдинок: “Це був такий двобій, який рідко кому доводилося бачити навіть у Шервудському лісі. Вороги похмуро зиркали один на одного, і в очах у них палала ненависть. Один з них бився за своє життя, другий – за винагороду та королівську ласку.”

10. Зробіть висновок, за що англійці досі люблять балади про Робіна Гуда і його друзів.

Англійці люблять балади про Робіна Гуда, тому що він уособлює ідеал народного героя - хороброго, великодушного, готового стати на захист простих людей. Робін Гуд не корився несправедливій владі й боровся з нею доступними методами. Він став легендарним символом боротьби за справедливість, прикладом мужності й шляхетності. Балади оспівують його подвиги й підтримують віру людей у те, що зло буде покаране, а добро переможе.

Інші вправи: