ГДЗ Зарубіжна література 7 клас Є. В. Волощук, О. М. Слободянюк (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Сторінка 32 (1 - 2)

Творчо повторюємо й узагальнюємо прочитане

1. Що нового для себе ви відкрили в частині, яка розповідає про Біблію? Які висвітлені в ній історичні факти, біблійні сюжети або моральні повчання ви хотіли б обговорити з друзями чи батьками? Поясніть свій вибір.

У частині про Біблію я відкрив для себе багато цікавих історичних фактів та моральних повчань. Найбільше мене вразила історія про Йосипа Прекрасного та його братів. Я хотів би обговорити з друзями, як Йосип зміг пробачити братам, попри те зло, яке вони йому заподіяли. Це дуже повчальний приклад всепрощення і смирення. З батьками мені було б цікаво поговорити про притчі Ісуса Христа, які містять глибокі духовні істини.

2. Стисло перекажіть історію Йосипа Прекрасного. Що в ній засуджується, а що, навпаки, уславлюється?

Йосип був улюбленим сином Якова. Брати заздрили йому і продали в рабство до Єгипту. Там Йосип пройшов через багато випробувань, але завдяки своїй мудрості й Божій допомозі став правителем Єгипту. Під час голоду брати прийшли до Йосипа просити хліба, не впізнавши його. Йосип випробував їх, але потім відкрився і пробачив. В цій історії засуджуються заздрість, ненависть, зрада. А уславлюються вірність Богу, стійкість у випробуваннях, мудрість і великодушність.