ГДЗ Зарубіжна література 7 клас Н.Р. Міляновська, Е.С. Міляновський (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Сторінка 31

Потіште Знаюсю своїми знаннями

2. Увійдіть за покликанням https://cutt.ly/ZwKPvywh або скористайтеся QR-кодом. Оберіть правильну відповідь у тестах.

  1. У назві балади потрібно підкреслити слово “дочки”, адже балада називається “Король Лір і його дочки”.
  2. в) знайшла щастя у заміжжі з королем Франції. Згідно з сюжетом балади, Корделія після вигнання вийшла заміж за французького короля.
  3. а) Ці слова належать королю Ліру, який так говорить про свою молодшу дочку Корделію, відмовляючись від неї. б) У цих рядках йдеться про Корделію, яка після вигнання блукала як сирота, не знаходячи притулку.
  4. Благородство Корделії у ставленні до батька виявилося в тому, що вона, незважаючи на несправедливість і жорстокість Ліра, продовжувала його любити. Вона зберегла любов і відданість, прощаючи батькові всі образи.
  5. а) стрільбі з лука. З дитинства Робін Гуд багато вправлявся саме у стрільбі з лука, що зробило його неперевершеним лучником.
  6. б) графа Хантінгдона – ворога батька Робіна Гуда. Маріан була дочкою графа Хантінгдона, який забрав землі і титул у батька Робіна.
  7. в) Шервудському лісі. Ватага Робіна Гуда переховувалася саме в Шервудському лісі.
  8. Головною нагородою на змаганнях лучників була золота стріла.
  9. Робін Гуд переодягнувся на жебрака, щоб його не впізнали і він міг непомітно взяти участь у змаганнях лучників у Ноттінгемі. Адже на той час він вже був поза законом через вбивство королівського лісничого.
  10. в) зображуються надзвичайні події і пригоди. Балади оповідають про незвичайні, героїчні вчинки персонажів.
  11. а) в казках: чарівні предмети, перетворення, фантастичні істоти б) в баладах: активний розвиток подій; музичний супровід в) у міфах: пояснення явищ природи, створення світу, появи людей г) у байках: алегоричні образи, іносказання, повчальний висновок
  12. Мені подобаються такі риси вдачі Робіна Гуда як благородство, справедливість, сміливість, готовність захищати знедолених. Він не мириться з несправедливістю і свавіллям багатіїв, завжди готовий прийти на допомогу бідним. Робін Гуд уособлює ідеал народного героя - відважного, доброго, чесного і безкорисливого.