ГДЗ Зарубіжна література 7 клас Н.Р. Міляновська, Е.С. Міляновський (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Сторінка 31

Завдання від Фантазерчика

1. Уявіть, що ви живете в Англії XV–XVI століть і берете участь у травневих святах ушанування Робіна Гуда. Поміркуйте, де і як ви розважатиметеся.

Якби я жив в Англії XV-XVI століть і брав участь у травневих святах ушанування Робіна Гуда, я б розважався наступним чином:

  • Взяв би участь у процесії, очолюваній Робіном Гудом і Дівою Меріан, яка проходила через усе місто. Робін Гуд був би вбраний як Король Травня, а Меріан - як Королева.
  • Спостерігав би за змаганнями зі стрільби з лука, в яких Робін Гуд демонстрував би свою майстерність. Можливо, навіть сам би спробував пострілювати по мішенях.
  • Танцював би навколо травневого дерева, прикрашеного стрічками і квітами, разом з іншими учасниками свята.
  • Дивився б вистави про пригоди Робіна Гуда, в яких він бореться з шерифом Ноттінгемським і рятує бідних. Особливо цікаво було б побачити сцени боїв Робіна з різними супротивниками.
  • Пригощався б елем та іншими частуваннями, слухаючи музику менестрелів і насолоджуючись святковою атмосферою.
  • Можливо, навіть пожертвував би трохи грошей “Робіну Гуду”, знаючи, що вони підуть на допомогу бідним і церкві.

Загалом, травневі свята з Робіном Гудом були б дуже веселими, галасливими і барвистими, сповненими танців, ігор, вистав і пригощань. Це була чудова нагода розважитися після довгої зими і відсвяткувати прихід літа.

2. Підготуйте проєкт «План святкової хороводної інсценізації однієї з балад про пригоди Робіна Гуда».

План святкової хороводної інсценізації балади “Робін Гуд і Гай Гісборн”:

  1. Робін Гуд і Маленький Джон прокидаються в лісі під спів пташок. Робін розповідає про свій сон, в якому він бився з двома могутніми йоменами. Навколо них водять хоровод лісові мешканці.
  2. З’являється шериф Ноттінгема з Гаєм Гісборном і групою лучників. Вони оточують Робіна і Джона, погрожуючи їм. Починається танець-битва між двома сторонами.
  3. Робін вбиває Гая Гісборна, надягає його одяг і відрубує йому голову. З головою Гая в руках Робін танцює переможний танець. Лучники шерифа в жаху розбігаються.
  4. Робін у вбранні Гая проникає в Ноттінгем і звільняє з в’язниці Маленького Джона та інших своїх соратників. Всі разом вони водять радісний хоровод.
  5. Робін викликає шерифа на змагання зі стрільби з лука. Під час змагання Робін і його друзі скидають маскування і беруть шерифа в полон. Фінальний танець перемоги Робіна і його ватаги.
  6. Народ Ноттінгема приєднується до Робіна і разом з ним святкує перемогу над шерифом і його поплічниками. Всі водять великий загальний хоровод.

Протягом всієї вистави лунають старовинні англійські мелодії, а на задньому плані видно декорації Шервудського лісу. Костюми персонажів яскраві і барвисті, в традиційному середньовічному стилі. Хореографія поєднує елементи народних танців з пантомімою і бойовими сценами.