ГДЗ Зарубіжна література 7 клас Є. В. Волощук, О. М. Слободянюк (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Сторінка 30 (7 - 8)

Запитання і завдання до прочитаного

7. Євангельська історія про зцілення сліпого має певний символічний зміст. Сліпий - це символ людини, яка не вірить у Бога й, відповідно, не бачить справжнього світу й не розуміє, куди йде. Що в такому разі означає зцілення, яке сліпий отримує від Ісуса Христа? А чому, на вашу думку, Христос заборонив зціленому сліпому розповідати про те, як він вилікувався?

Зцілення сліпого символізує духовне прозріння людини, яка починає вірити в Бога. Сліпий, який не бачив світу, після зустрічі з Ісусом Христом прозріває і бачить істину. Це означає, що віра в Бога відкриває людині справжній сенс життя і допомагає зрозуміти, куди йти далі.

Христос міг заборонити зціленому сліпому розповідати про чудо з кількох причин:

  • Щоб люди зосереджувалися не на чудесах, а на Його вченні та майбутній смерті.
  • Щоб чутки про чудеса не перешкоджали Його місії.
  • Щоб підкреслити важливість послуху Його словам.
  • Бо це була Месіанська таємниця, яка мала педагогічне значення.

8. Чого навчає оповідь про чудесне зцілення десяти прокажених? Схарактеризуйте ставлення Ісуса Христа до прокажених. Які моральні цінності утверджуються в цьому епізоді?

Чудесне зцілення десяти прокажених навчає нас про силу віри та вдячності. Ісус Христос виявив співчуття і милосердя до прокажених, які вважалися відкинутими суспільством. Він не боявся їхньої хвороби і зцілив їх, показуючи, що для Бога немає поділу на “чистих” і “нечистих” людей. З десяти зцілених лише один повернувся, щоб подякувати Ісусу, що підкреслює важливість вдячності. Цей епізод утверджує моральні цінності, такі як віра, вдячність, милосердя і рівність усіх людей перед Богом.