ГДЗ Зарубіжна література 7 клас О. Ніколенко, Л. Мацевко-Бекерська, Н. Рудніцька (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Комунікація

стор. 60. 1. Опишіть становище Англії під час подій, про які йдеться в романі «Айвенго».

Роман “Айвенго” зображує події в Англії наприкінці XII ст., коли в країні утверджувалися феодальні відносини і завершувався процес закріпачення селянства. Ситуація ускладнювалася вторгненням племен норманів (вікінгів). Король Річард I Левове Серце перебував у полоні, а його брат принц Джон намагався захопити престол. Становище народу було тяжким через свавілля феодалів та розбійницькі ватаги в лісах.

стор. 60. 2. Від імені одного з героїв або героїнь твору розкажіть про перебіг лицарського турніру. Якими були його правила?

Від імені Лицаря, Позбавленого Спадщини (Айвенго), можна розповісти про перебіг турніру так: “Я прибув на турнір інкогніто і викликав на бій грізного Бріана де Буагильбера. У першій сутичці ми обидва втрималися в сідлах, але в другій я влучив йому в забороло і скинув з коня. Потім я переміг ще чотирьох лицарів-заводіїв і здобув право обрати королеву турніру. Наступного дня відбувся загальний бій. Спочатку перевага була на моєму боці, але потім Фрон де Беф і Ательстан почали тіснити мене. На допомогу мені несподівано прийшов таємничий Чорний Лицар. Разом ми здолали суперників, і мене оголосили переможцем дня.”