ГДЗ Зарубіжна література 7 клас О. Ніколенко, Л. Мацевко-Бекерська, Н. Рудніцька (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Цифрові навички

стор. 61. 8. Робота о групах. За допомогою інтернету з’ясуйте:

а) Помешкання королів та лицарів в середньовічній Англії:

Королі та лицарі в середньовічній Англії жили переважно у замках та маєтках. Замки були не лише резиденціями, але й фортецями, призначеними для захисту. Вони мали товсті стіни, башти для спостереження та оборони, а також рів з водою для додаткового захисту. Внутрішній двір замку, відомий як бейлі, слугував господарським простором, де розташовувалися стайні, кузні, склади та житла слуг. У центрі замку розташовувалася донжон - велика вежа, де мешкала знать і де розміщувалися головні зали для прийомів.

б) Одяг англійських чоловіків та жінок в добу Середньовіччя:

Чоловічий одяг складався з довгої сорочки, штанів, які називалися “брік”, та туніки, що носилася зверху. Багаті лицарі та знатні особи носили дорогі тканини, такі як шовк та оксамит, і прикрашали свій одяг хутром, вишивкою та дорогоцінними каменями. Чоловіки також носили пояси, з яких підвішували мечі та інші аксесуари. Жіночий одяг складався з верхньої сукні та плаща або мантії. Жінки з вищих верств суспільства носили сукні з вузькими рукавами, прикрашені вишивкою, та великі головні убори. Як і чоловіки, вони носили одяг із дорогих тканин і прикрашали його різноманітними аксесуарами.

в) Звичаї і традиції середньовічної Англії:

Середньовічна Англія була глибоко релігійним суспільством, і багато звичаїв були пов’язані з християнським календарем. Важливими святами були Різдво, Великдень та П’ятидесятниця, кожне з яких супроводжувалося месами, процесіями та святкуваннями.

Лицарські турніри були популярним видом розваги, де лицарі змагалися в майстерності ведення бою. Шлюби та похорони також були важливими соціальними подіями, що включали ритуали та обряди.

Щоденне життя регулювалося “правилами хорошої поведінки”, які включали етикет столових манер, поведінку в громадських місцях та взаємодію між різними класами.