ГДЗ Біологія 8 клас П.Г. Балан, О.Г. Козленко (2025) |
← Повернутися до розділів |
§.24 | Вперед до §.25 |
Розв'язок:
§ 24. Будова та функції травної системи
1. З яких тканин побудовані органи травлення?
Із кількох типів: епітеліальної (вистилає зсередини), м’язової (забезпечує рухи їжі), сполучної (утворює оболонки, зв’язки), нервової (регуляція роботи).
2. Чому в організмі людини відбуваються різні типи травлення?
Бо їжа складається з різних речовин (білків, жирів, вуглеводів), які потребують різних ферментів і умов для розщеплення – механічного, хімічного та ферментативного.
3. Чи корисно вживати ферментовані продукти (їжу швидкого харчування тощо)?
Ферментовані продукти (кефір, йогурт, квашені овочі) корисні, бо містять пробіотики. Але їжа швидкого харчування не є корисною: у ній надлишок солі, жирів, консервантів, які шкодять травленню.
4. Чому виведення неперетравлених речовин так само важливе, як і надходження корисних?
Бо залишки їжі містять токсини й непотрібні сполуки. Якщо вони не будуть виводитися, може виникнути отруєння організму, інтоксикація й хвороби травної системи.