ГДЗ Зарубіжна література 7 клас Є. В. Волощук, О. М. Слободянюк (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Сторінка 39 (1 - 2)

Перевірте себе

1. На якому історичному тлі виникли легенди про короля Артура? Чи існував король Артур насправді?

Легенди про короля Артура виникли на тлі воєн і лихоліть, що панували на території Британських островів з II століття. В цей час у народі міцніла мрія про короля-визволителя, який захистить від загарбників і наведе лад у країні.

Щодо реального існування короля Артура, то вчені досі дискутують з цього приводу. Науково підтвердженого доказу існування “історичного Артура” немає. Ймовірно, якщо він і жив, то на межі 5-6 століть і очолював опір бритів проти завойовників-саксів. Але найвірогідніше, Артур - це синкретичний персонаж, поєднання різних легенд, хронік і романів.

2. Хто такі лицарі Круглого столу? Звідки походить ця назва?

Лицарі Круглого столу - це вірні товариші короля Артура, його найближче оточення. За легендою, чаклун Мерлін спорудив круглий стіл як символ рівності всіх лицарів. За цим столом кожен з них почувався рівноправним з іншими.

Назва походить від того, що на радах і бенкетах лицарі сиділи за круглим столом. При цьому вони пересувалися на одне місце за годинниковою стрілкою на кожній зустрічі, щоб ніхто не думав, що комусь король виявляє більше або менше шани.