ГДЗ Зарубіжна література 7 клас Є. В. Волощук, О. М. Слободянюк (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Сторінка 45

Скориставшись посиланням https://cutt.ly/ZwvS4K8j, прочитайте розділ II «Двір короля Артура» з повісті Марка Твена «Янкі з Коннектикуту при дворі короля Артура». Порівняйте образи короля Артура в легендах і прочитаному уривку з твору Марка Твена.

Образ короля Артура в легендах і в уривку з твору Марка Твена відрізняється за своїм характером та поданням. У легендах Артур постає як благородний, мудрий та справедливий правитель, який керує своїм королівством з честю. Він символізує вищі ідеали лицарства та правосуддя, є моральним авторитетом для своїх підданих.

Натомість у Твена, король Артур показаний наївним, не здатним адаптуватися до реалій свого часу. У сцені, де Янкі подорожує з королем під виглядом селянина, Артур виявляє себе не пристосованим до повсякденного життя простих людей, що підкреслює його відрив від реального світу та недосвідченість.


Скориставшись посиланням https://cutt.ly/awc30KiV, перегляньте уривок з фільму «Король Артур: легенда меча». Порівняйте фольклорну легенду про короля Артура та її кінематографічне втілення. Чи дотримав режисер легендарних подій? Які інші персонажі англійських легенд з’явилися у фільмі?

У фільмі "Король Артур: Легенда меча" режисер Гай Річі відходить від традиційних легенд. Артур зображений як бунтівник, що виріс на вулицях, на відміну від мудрого короля з фольклору. Основні елементи, як меч Екскалібур та битва з Вортігерном, залишаються, але стиль фільму більш динамічний та екшн-орієнтований. Окрім Артура, у фільмі з'являються Бедівір і Сирени, але є і нові персонажі, як Мейдж, яка замінює Мерліна. Фільм зміщує акцент на динаміку та битви, відходячи від класичної героїчної атмосфери легенд.


Скориставшись посиланням https://cutt.ly/dwc3XCMk, перегляньте уривок з мультфільму «Меч у камені» (режисер В. Райтерман, 1963 р.). Порівняйте легенду з режисерською версією. Визначте відмінності в зображенні літературних і мультиплікаційних героїв.

У мультфільмі «Меч у камені» легенда про короля Артура адаптована для дітей, з легким тоном та комедійними елементами. Артур, на ім'я Ворт, показаний як простий хлопчик, який ще не усвідомлює свою майбутню велич, на відміну від мудрого та героїчного короля у фольклорі. Мерлін у мультфільмі комедійний і часто незграбний, навчаючи Артура через магічні перетворення, що робить історію більш казковою. Тон легенди серйозніший і зосереджений на честі та долі, тоді як у мультфільмі акцент на пригодах і гуморі. Мультфільм значно спрощує легенду, роблячи її доступною для дитячої аудиторії.