ГДЗ Зарубіжна література 7 клас О. Ніколенко, Л. Мацевко-Бекерська, Н. Рудніцька (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

стор. 26 Розгляньте картину Вільяма Дюка «Король Лір і блазень у бурю». Як ви гадаєте, про що розповів король Лір своєму супутникові? Створіть уявний монолог героя (7—8 речень).

Завдання №  ст.26 - Король Лір і його дочки - Розділ 1. ГЕРОЇ ТА ГЕРОЇНІ БАЛАД - ГДЗ Зарубіжна література 7 клас О. Ніколенко, Л. Мацевко-Бекерська, Н. Рудніцька 2024

“О, мій вірний блазню, як же гірко мені на душі! Мої власні дочки, яких я любив понад усе, зрадили мене. Вони, що мали бути моєю опорою в старості, обернулися проти мене, як змії. Я віддав їм усе, що мав, а вони відплатили мені зневагою та байдужістю. Чи є в цьому світі ще хоч крапля справедливості? Чи може бути, що я сам винен у своїй долі, що не зміг розпізнати їхню справжню натуру? Ти, мій блазню, єдиний, хто залишився зі мною в цю годину скорботи. Твої жарти та мудрість – єдине, що тримає мене на цьому світі. Але чи зможе навіть твоя веселість розвіяти цю темряву, що охопила моє серце?”

Чому, на вашу думку, ця розмова відбувається під час бурі? Опишіть пейзаж (3—5 речень).

Розмова короля Ліра з блазнем відбувається під час бурі, оскільки буря символізує внутрішній хаос і розпач, що панують у душі Ліра. Природна стихія відображає його емоційний стан – гнів, розчарування та безнадію. Буря також підкреслює драматичність моменту, коли король, позбавлений влади та підтримки, змушений шукати розради у свого блазня, єдиного вірного супутника.