ГДЗ Зарубіжна література 7 клас Ю.І. Ковбасенко, О.П. Первак, С.О. Дячок (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Сторінка 11 (5)

ПРАЦЮЄМО ВДОМА

5. Творчий проєкт. Знайдіть у давньогрецьких міфах епізод про повернення Одіссея на Ітаку та його змагання з нахабними женихами Пенелопи у стрільбі з лука. Якими деталями балада про Робіна Гуда схожа на цей епізод?

Епізод з давньогрецького міфу про повернення Одіссея на Ітаку та його змагання з женихами Пенелопи має кілька спільних рис з баладою про Робіна Гуда. Ось основні деталі:

  1. Ситуація змагання: В обох випадках головний герой бере участь у змаганнях зі стрільби з лука. Одіссей, повернувшись додому під виглядом жебрака, бере участь у змаганні з женихами Пенелопи, щоб довести свою силу і право на трон. Він єдиний, хто зміг натягнути тятиву лука і влучити у ціль, що символізувало його повернення та перемогу над суперниками.
  2. Переодягання та обман: Одіссей повертається на Ітаку під виглядом жебрака, щоб не бути впізнаним женихами і мати можливість діяти несподівано. Подібно до цього, Робін Гуд часто використовував переодягання, щоб обманути своїх ворогів і досягти своїх цілей, як це було під час змагань лучників у Ноттінгемі.
  3. Мотив помсти та справедливості: Одіссей мститься женихам, які зневажали його дім і дружину, відновлюючи справедливість на Ітаці. Робін Гуд, у свою чергу, діє як захисник бідних, борючись проти несправедливості багатіїв та корумпованої влади, що робить його своєрідним героєм справедливості.

Ці паралелі підкреслюють спільні теми героїзму, справедливості та хитрості, які є важливими в обох історіях.