ГДЗ Зарубіжна література 7 клас Ю.І. Ковбасенко, О.П. Первак, С.О. Дячок (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Сторінка 19 (1 - 2)

ЗАПИТАННЯ I ЗАВДАННЯ

1. Як у баладі передається ставлення народу до Робіна Гуда та його друзів? Якими постають у творі його вороги - шериф Ноттінгема і Ґай Ґісборн?

У баладах Робін Гуд постає як народний герой, захисник бідних і знедолених. Народ шанує його за те, що він бореться проти несправедливості, грабуючи багатих і допомагаючи бідним. Робін Гуд і його друзі зображені як справедливі, сміливі та шляхетні люди, які завжди готові прийти на допомогу тим, хто цього потребує. Вороги Робіна Гуда, такі як шериф Ноттінгема і Ґай Ґісборн, постають у баладах як жорстокі та корисливі особи, які зловживають своєю владою і намагаються знищити Робіна заради власної вигоди.

2. Які народні уявлення про героя-захисника втілено в образах Робіна Гуда та його друзів? Підтвердьте цитатами з балади, що Робіну Гуду притаманні шляхетність, сміливість, почуття власної гідності, кмітливість.

Образи Робіна Гуда та його друзів втілюють уявлення про героя-захисника, який бореться за справедливість і захищає слабких. Робіну Гуду притаманні шляхетність, сміливість, почуття власної гідності та кмітливість. Наприклад, у баладах описується, як він завжди дотримується своїх принципів, допомагає бідним і ніколи не заподіює зла жінкам. Цитати з балад підкреслюють ці риси, наприклад: “Він за найкращих друзів мав знедолених усіх, а багачів на смерть лякав його мисливський ріг”.