ГДЗ Зарубіжна література 7 клас Ю.І. Ковбасенко, О.П. Первак, С.О. Дячок (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Сторінка 19 (15)

ПРАЦЮЄМО ВДОМА

15. Творчий проєкт. Завдання на вибір. Підготуйте повідомлення або презентацію: А. Відтворення балад про Робіна Гуда в кінематографі. Б. Переклади балад про Робіна Гуда українською мовою.

Образ Робіна Гуда, легендарного англійського розбійника, який грабував багатих і віддавав здобич бідним, надихнув багатьох кінематографістів на створення фільмів. Ось деякі з найвідоміших екранізацій:

  1. “Пригоди Робін Гуда” (1938) - класичний голлівудський пригодницький фільм з Еролом Флінном у головній ролі. Ця стрічка вважається однією з найкращих екранізацій легенди про благородного розбійника.
  2. “Стріли Робін Гуда” (1975) - радянський пригодницький фільм, знятий на Ризькій кіностудії. У ньому розповідається про боротьбу Робіна проти норманських загарбників. Фільм містить багато сцен зі стрільбою з лука і мечами.
  3. “Робін Гуд: Принц злодіїв” (1991) - голлівудський блокбастер з Кевіном Костнером у ролі Робіна. Фільм зібрав у прокаті понад 390 млн доларів і отримав премію “Оскар” за найкращу пісню.
  4. “Робін Гуд” (2010) - пригодницька стрічка режисера Рідлі Скотта, в якій Робіна зіграв Рассел Кроу. Фільм розповідає альтернативну історію про те, як Робін став розбійником після повернення з Хрестового походу.

Окрім художніх фільмів, є також багато мультфільмів і серіалів про Робіна Гуда. Наприклад, класичний мультфільм студії Волта Діснея “Робін Гуд” (1973), де всі персонажі зображені у вигляді звірів.

Отже, легенда про благородного розбійника Робіна Гуда продовжує надихати кінематографістів у всьому світі. Завдяки численним екранізаціям цей персонаж став невід’ємною частиною не лише англійської, а й світової культури.