ГДЗ Зарубіжна література 7 клас Ю.І. Ковбасенко, О.П. Первак, С.О. Дячок (2024)

← Повернутися до розділів

Розв'язок:

Сторінка 19 (3 - 4)

ЗАПИТАННЯ I ЗАВДАННЯ

3. Чому Ґай Ґісборн узявся спіймати Робіна Гуда? Який спосіб він для цього обрав? Чому відмовився від допомоги шерифа? За бажанням складіть відповідь-монолог від імені персонажа.

Ґай Ґісборн взявся спіймати Робіна Гуда, спокусившись великою винагородою та славою, яку обіцяло королівське визнання. Він обрав спосіб обману, переодягнувшись, щоб не викликати підозри у лісовиків. Ґай відмовився від допомоги шерифа, бо хотів особисто здобути славу переможця Робіна Гуда і, можливо, не довіряв шерифу.

Якщо скласти монолог від імені Ґая Ґісборна, він міг би звучати так:

“Я, Ґай Ґісборн, маю намір спіймати Робіна Гуда, щоб здобути визнання і славу. Я не потребую допомоги шерифа, адже моя хитрість і майстерність у стрільбі з лука дозволять мені досягти мети. Я переодягнуся, щоб обманути Робіна і його друзів, і доведу всім, що я гідний цієї нагороди.”

4. Прочитайте «в особах» діалог Ґая Ґісборна та Робіна Гуда. Схарактеризуйте поведінку кожного з персонажів під час зустрічі та двобою.

Під час діалогу між Ґаєм Ґісборном і Робіном Гудом кожен з персонажів поводиться по-своєму. Ґай Ґісборн намагається обманути Робіна, видаючи себе за жебрака, який шукає Робіна Гуда заради винагороди. Він хитрує і не називає свого справжнього імені, поки Робін сам не назветься. Робін же поводиться благородно - він пропонує Ґаю свою допомогу як провідник у лісі. Навіть коли Ґай зізнається, що шукає Робіна Гуда, Робін не видає себе, а просто радить Ґаю не зв’язуватися з розбійником. Під час змагання зі стрільби Робін знову виявляє свою чесність і майстерність. І лише коли Ґай нападає на нього зі зброєю, Робін вступає у двобій і перемагає.